Aangename kennismaking

Wij zijn Sonja en Dirk, en samen met onze twee dochters, Mieke en Tess, wonen wij in een huis, vol met leven.

Het zal zo’n dertig jaar geleden zijn, we kenden mekaar nog niet zo lang, dat we onze eerste schildpadjes kochten.

Zoals bij zovele jonge beginnende schildpadden-liefhebbers werden het twee roodwangen.

 

Al snel daarna, bij een bezoek aan een dierenspeciaalzaak, werden we vertederd door kleine landschildpadjes, en een week nadien kochten we onze eerste tweegrieken’, boetgerri’s, ons Heidi en onze Pascal (naar een bevriend koppel waarvan we pas een wervelend trouwfeest hadden meebeleefd.)

Ons Heidi bleek nadien wel een manneke te zijn, maar ja, wisten wij toen veel….

 

Nu, meer dan twintig jaar later, krioelt het hier van de dieren.

De schildpadden hebben een belangrijke plaats gekregen in ons leven.

Onze tuin bestaat vooral uit schildpadden-verblijven en vijvers, want ook de populatie waterschildpadden is serieus gegroeid.

In de vijvers zitten rood- en geelwangen, geelbuiken, (deze dieren werden ooit allemaal gedumpt en hier aangebracht), emys orbicularis, mauremys japonica, chrysemys picta belli.

 

De bewaking van de schildpadjes, groot en klein, is in handen (of liever: poten), van onzen Ash, een prachtig Dobermann teefje van nu al acht jaar oud, en van Belle (2,5 j), Beau (3 j), Quint (wordt er dit jaar 19!!!), drie dwerg-pinchers.

Pas door mijn oudste dochter nog aangevuld met Hazel, geboren op 3 september 2009, en dochter van Belle en Beau.

 

Vooral de dobermann is heel beschermend tegenover de schildpadden.

Telkens we mensen op bezoek krijgen die onze schildpadden willen zien, wijkt ze geen meter van de zijde van de bezoekers en kijkt ze aandachtig toe met een blik van ‘kijken mag maar aankomen niet’.

Ze komt ons zelfs verwittigen als er weer eens een schildpad een geslaagde ontsnappingspoging heeft ondernomen, en wijst met geblaf en gekwispel (nu ja, gekwispel, haar staartje is ocharme maar 3 cm lang) de plaats in de tuin aan waar de ontsnapte onverlaat zich heeft verstopt.

Alles bij mekaar is het hier dus wel een levendige boel, die nog regelmatig uitgebreid wordt door de respectievelijke vrienden en vriendinnen van de beide dochters, ocharme ikke….